Home » » Χώρες χωρίς φόρο εισοδήματος

Χώρες χωρίς φόρο εισοδήματος

Written By Tyler Durden on Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014 | 3:21 μ.μ.

Με αφορμή τη φορολογική δήλωση 2013 και τους άπειρους φόρους που πρέπει να πληρώσετε στο ελληνικό δημόσιο για μηδαμινές προσφορές από την ελληνική πολιτεία, κάναμε μια έρευνα και βρήκαμε τις πέντε χώρες που έχουν μηδενικό (ναι!! καλά διαβάσατε) φόρο ειδοδήματος! Αν λοιπόν ψάχνετε για απόλυτη ελευθερία των φόρων και μια γεύση της ζωής ενός εξωτικού νησιού πίνοντας κοκτέιλς σε μια παραλιακή αιώρα, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου!Καραϊβική

Βερμούδες:

Οι Βερμούδες (Αγγλικά: Bermuda/Μπερμιούντα) είναι νησιωτική χώρα στον Ατλαντικό Ωκεανό, με έκταση 53 km² και πληθυσμό 67.837 κατοίκους, με βάση εκτιμήσεις του 2009. Σίγουρα στον κόσμο είναι πιο γνωστές για το τρίγωνο των Βερμούδων παρά για τη μηδενική φορολογία εισιδήματος! Σαν βρετανικό υπερπόντιο έδαφος, οι Βερμούδες είναι ένα από τα πλουσιότερα μέρη στον κόσμο. Αν και βρίσκονται στον Ατλαντικό ωκεανό, οι Βερμούδες δεν είναι τόσο τροπικές όσο τα άλλα νησιά της λίστας, αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα άνετο μέρος για πολλούς μετανάστες. Ωστόσο, το κόστος ζωής εδώ είναι αρκετά υψηλό. Ορισμένα είδη παντοπωλείου, για παράδειγμα, κοστίζουν 2 και 3 φορές περισσότερο απ' ότι στην Ελλάδα. Ενώ δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος, υπάρχει ένα μικρός φόρος κληρονομιάς, καθώς και ο φόρος χαρτοσήμου ο οποίος είναι κομματάκι υψηλός  (π.χ. 15% για την αγορά ακινήτων). Οι Βερμούδες τείνουν να γίνουν η πιο κατάλληλη χώρα για τους επαγγελματίες που εργάζονται εκεί καθώς υπόκεινται στην ελάχιστη 5% παρακράτηση φόρου από το μισθό.

Άγιος Βαρθολομαίος:

Ο Άγιος Βαρθολομαίος  Γαλ. Saint-Barthélemy (Γαλλικές Αντίλες), είναι πρώην αποικία της Σουηδίας, σήμερα προτεκτοράτο της Γαλλίας που δημιουργήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2007, αποτελούμενη κυρίως από την νήσο του Αγίου Βαρθολομαίου και διάφορες άλλες νησίδες. Είναι μια από τις τέσσερις περιοχές στα Νησιά Λιγουάρ της Καραϊβικής που αποτελούν τις Γαλλικές Δυτικές Ινδίες. Πριν να γίνει ένα πολυτελές καταφύγιο για τους τουρίστες, ο τόπος ήταν πάμφτωχος. Μόλις όμως τα χρήματα άρχισαν να εισρέουν, οι Γάλλοι θέλησαν να κάνουν την περικοπή τους, αλλά μια αλλαγή στην κατάσταση του νησιού έδωσε περισσότερες εξουσίες και περισσότερες ευθύνες στην τοπική διακυβέρνηση, η οποία διαμόρφωσε τη φορολογική πολιτική του νησιού! Σήμερα, ο προσωπικός, ο εταιρικός και ο φόρος προστιθέμενης αξίας έχουν ακριβώς την ίδια τιμή: ΜΗΔΕΝ. Το κόστος ζωής κυμαίνονται από λογικό έως ακριβό ανάλογα με τα προσωπικά γούστα. 

Νησιά Κέιμαν:

Όπως οι Βερμούδες, τα νησιά Κέιμαν είναι ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος, δηλαδή μια αυτοδιοικούμενη χώρα υπό τη βρεττανική εποπτεία. Ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου, τα νησιά Κέιμαν είναι μια πλούσια χώρα που φημίζεται για την αφθονία τους από τις θαλάσσιες χελώνες. Είναι επίσης γνωστή για το γεγονός ότι αριθμεί περισσότερες υπεράκτιες εταιρείες από ανθρώπους, γεγονός που έχει εξοργίσει της ΗΠΑ. Η ζωή στα νησιά Κέιμαν δεν είναι φθηνή καθώς ο τόπος είναι ένας παράδεισος πολυτέλειας στην Καραϊβική. Για κάποιον που έχει ένα γερό κομπόδεμα τα νησιά Κέιμαν θα μπορούσαν να είναι ένα φιλόξενο καταφύγιο. Ποτέ δεν έχω επιβάλλεται κανένας ατομικός φόρος εισόδηματος ή εταιρικός φόρος ή φόρος κεφαλαίου ή ΦΠΑ ή φόρος περιουσίας. Ωστόσο, λόγω της θέσης τους, τα νησιά Κέιμαν είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα που πλήττονται περισσότερο από τυφώνες...

Βρεττανικές Παρθένες Νήσοι:

Ίσως είναι η χώρα με την πιο απλή φορολογική νομοθεσία στον κόσμο. Χάρη στη μηδενική φορολογία των επιχειρήσεων, στο μηδενικό φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, φόρο δωρεάς ή κληρονομιάς, και  στο μηδενικό φόρο επί των πωλήσεων, οι BVI έχουν γίνει ένας φορολογικός παράδεισος όχι μόνο άτομα αλλά και για υπεράκτιες εταιρείες που επωφελούνται των σύγχρονων χρηματοοικονομικών υποδομών της. Ως ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος, οι ΒVI βρίσκονται υπό την εποπτία της Βρετανίας, αλλά με τη δική τους αυτόνομη διακυβέρνηση. Το κόστος ζωής και οι τιμές των ακινήτων είναι λογικές. Τα τέλη χαρτοσήμου, π.χ στις μεταβιβάσεις ακινήτων, είναι ένας από τους λίγους φόρους που θα συναντήσετε, αν και η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει νέους κανόνες για να αναγκάσει ορισμένες εταιρείες να προσλαμβάνουν ντόπιους. Στα συν το εκλπηκτικό τοπίο και οι αμέτρητες εξωτικές παραλίες που θα συναντήσετε!

Μπαχάμες:

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Δεν είναι μόνο ότι οι Μπαχάμες ένας από τους πιο αναγνωρισμένους νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο, είναι ίσως το πιο προηγμένο έθνος της Καραϊβικής. Φυσικά, δεν υπάρχει προσωπικός ή εταιρικός φόρος εισοδήματος, δεν υπάρχει φόρος επί των κεφαλαιουχικών κερδών, δεν υπάρχει φόρος επί των πωλήσεων, δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου στην πηγή, κανένα φόρος κληρονομιάς και καμία αμοιβή διαθήκης. Μια ετήσια άδεια διαμονής μπορεί να αγοραστεί από την κυβέρνηση για 1.000$. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Ελλάδας, οι Μπαχάμες δίνουν προνομιακή μεταχείριση στους επενδυτές. Οι Μπαχάμες είναι στην κορυφή της λίστας και επειδή είναι ένα κυρίαρχο έθνος από μόνο του, δεν είναι υπό καμία εποπτία. Είναι επίσης εκπληκτικά κοντά στις ΗΠΑ, και με περισσότερα από 700 νησίδες και κοραλλιογενείς νήσους, να είστε βέβαιοι να βρείτε το δικό σας κομμάτι του παραδείσου.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Betshop Bonus

Callbet

Callbet