Home » » Τι γίνεται με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ;

Τι γίνεται με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ;

Written By Tyler Durden on Τρίτη, 6 Μαΐου 2014 | 2:50 π.μ.


Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της σαπίλας που διέπει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αποτελεί αναμφίβολα και τα όσα σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με τα «μαύρα ταμεία» του εν λόγω κόμματος. Έχουμε αναφερθεί στην υπόθεση αυτή επανειλημμένα στο παρελθόν, αλλά η αυθάδεια και η αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ (και) σ’ αυτό το θέμα μας αναγκάζει να επανερχόμαστε συχνά. Ενώ λοιπόν έχει υπάρξει πόρισμα για τα οικονομικά του, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει δώσει ποτέ το πόρισμα στην δημοσιότητα, αλλά αρνείται να παραχωρήσει τα στοιχεία του ελέγχου στην  Δικαιοσύνη, η οποία υποτίθεται ότι του το ζητά επιτακτικά.

 
Το επιχείρημα που επικαλείται είναι ότι ο έλεγχος των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ιδιωτική υπόθεση! Το θράσος του «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου είναι τέτοιο ώστε, όπως φημολογείται έντονα, να έχει δώσει «απαγορευτικό» και στις 6 εταιρείες που κατέληξαν στα συμπεράσματα για την «μαύρη τρύπα», προκειμένου να αρνηθούν κι εκείνες να το παραδώσουν αν δεχτούν κρούση από την Δικαιοσύνη. Αντί για το καυτό πόρισμα των εταιρειών, το οποίο είχαν ζητήσει οι εισαγγελικές αρχές, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ έστειλε στην Δικαιοσύνη την επίσημη έκθεση των ορκωτών λογιστών της Βουλής, η οποία διερευνά ετησίως τα οικονομικά των κομμάτων και τα βρίσκει συνήθως όλα καλά. Αυτή η έκθεση βασίζεται στα πολύ θολά στοιχεία που καταχωρεί το ΠΑΣΟΚ (αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου») και σ’ έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό – απολογισμό, χωρίς ουσιαστικές λεπτομέρειες.

Η αναίδεια των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ έφτασε σε τέτοιο αισχρό σημείο ώστε να υποστηρίζουν ότι παρέδωσαν ό,τι  είχαν υποχρέωση να κάνουν και ότι το πόρισμα «είναι ιδιωτική μας υπόθεση», όπως χαρακτηριστικά λέει! Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό γύρω από την υπόθεση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τεθεί οριστικά στο αρχείο, είναι φανερό ότι εδώ υπάρχει ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, το οποίο προσπαθούν να το κουκουλώσουν. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό, το οποίο ξεπερνά κατά  πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά χρήματα του Ελληνικού Λαού από το υστέρημά του. Αντί να διαλευκανθεί πλήρως το ζήτημα αυτό και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει για την κατάχρηση χρημάτων που προέρχονται από τους Έλληνες φορολογούμενους, αφήνεται ολοκληρωτικά στις διαθέσεις των Βενιζέλου – Παπανδρέου, οι οποίοι χρησιμοποιούν την υπόθεση αυτή για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα και τους αλληλοεκβιασμούς εκατέρωθεν για την εξυπηρέτηση των στενών συντηρητικών σκοπών τους.

Τεράστια, όμως, είναι και η ευθύνη των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι αντί να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, να απαιτήσουν άμεση παράδοση του πορίσματος και να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους όσοι ευθύνονται για την κατασπάθηση δημοσίου χρήματος, τηρούν σιγή ιχθύος. Γιατί άραγε; Από πότε οι λαμογιές ενός ετοιμόρροπου κόμματος τίθενται εκτός της δικαστικής διερεύνησης; Το ΣΔΟΕ, που έκανε φύλλο και φτερό τα βιβλία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και δεν βρήκε απολύτως τίποτα, τι έχει να πει (και κυρίως να πράξει) επί των πεπραγμένων του ΠΑΣΟΚ; Τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Βενιζέλος πρέπει επιτέλους να τεθούν προ των ευθυνών τους και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Ο πρώτος επειδή χρησιμοποίησε χρήματα του Ελληνικού Λαού για να τα σκορπίσει ασύστολα και να χρεώσει με υπέρογκα ποσά το Δημόσιο (αφού εκεί ουσιαστικά παραπέμπονται τα χρέη του ΠΑΣΟΚ),ενώ ο δεύτερος επειδή συγκάλυψε τις ευθύνες του Τζέφρυ προκειμένου να τον έχει «του χεριού του» στην εσωκομματική πάλη. Το αποτέλεσμα των εκλογών στις 18 και στις 25 Μαΐου θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό μοχλό πίεσης προς την κατεύθυνση αυτή, με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  περισσότερο δυνατή από ποτέ πολιτικά.

Γιώργος Μάστορας | Xρυση Αυγή


Σχόλιο Γιώργου:

Αν και δεν συμφωνώ με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, αυτό δε σημαίνει ότι οτιδήποτε λένε είναι παντελώς λάθος επειδή είναι εθνικιστές. Με το συγκεκριμμένο δημοσιεύεμα συμφωνώ 100%. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ). Κι αν είναι ακόμα ανώρυμο, πρέπει με την ψήφο μας να δώσουμε το μύνημα στους κλέφτες που κρύβονται πίσω από λαϊκισμούς και ιδεολογίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Betshop Bonus

Callbet

Callbet