Home » » Ο Σόρος, οι ΜΚΟ και η κρίση στην Ουκρανία

Ο Σόρος, οι ΜΚΟ και η κρίση στην Ουκρανία

Written By Tyler Durden on Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014 | 3:50 μ.μ.

Τι κοινό έχουν ο Τζορτζ Σόρος, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και η κρίση στην Ουκρανία; Διαβάστε μεταφρασμένο το άρθρο του του Έλληνα ομογενή δημοσιογράφου Πητ Παπαηρακλή από την εφημερίδα americanfreepress. (Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο μεταφέρεστε στο πρωτότυπο αγγλικό άρθρο).


Όποιος παρακολουθεί την ουκρανική κρίση στα μέσα ενημέρωσης εξαπάτησης μένει με την εντύπωση ότι ο λαός της Ουκρανίας, απελπισμένος από την δυτικού τύπου δημοκρατία, ξεσηκώθηκε και επαναστάτησε ενάντια στον αυταρχικό πρόεδρο τους, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Η Ρωσία εισέβαλε στη συνέχεια, στην Κριμαία, προκειμένου να κρατήσει την Ουκρανία υπό την κυριαρχία της.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, απέχει πολύ από τις εικόνες που περιφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και παγκοσμιοποίησης. Η εξέγερση στην Ουκρανία είχε ενορχηστρωθεί από τους δυτικούς τραπεζίτες ως μέρος ενός φαύλου παιχνιδιού σκάκι που στρέφει την Ουάσιγκτον εναντίον της Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εισέβαλε στην Κριμαία, ενώ στο δημοψήφισμα που έγινε στις 16 Μαρτίου, το 97% των κατοίκων της Κριμαίας ζήτησε να της επιτραπεί να ενταχθεί στη Ρωσία.

Η Ουκρανία ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας, μέχρι να κερδίσει την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση στις 24 Αυγούστου του 1991. Πρωτεύουσα της το Κίεβο, που ιδρύθηκε το 482, ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της Ρωσίας από το 882 και η καρδιά της Ρωσικής Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης, ίσης πολιτιστικής σημασίας για τους Ρώσους με την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1990, ο ιδρυτής της Τριμερούς Επιτροπής (TC) Zbigniew Brzezinski τόνισε ότι η Ουκρανία ήταν ένα έθνος - κλειδί γεωπολιτικής σημασίας που έπρεπε να αφαιρεθεί από τον έλεγχό της Ρωσίας και να έρθει στη σφαίρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και των Ηνωμένων Πολιτειών, με κάθε κόστος. Ένα φαύλο παιχνίδι έχει λάβει χώρα από τότε μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Ο ρόλος του Σόρος στη γεωπολιτικήΟ κύριος παίκτης σε αυτό το παγκόσμιο παιχνίδι είναι ο εβραίος Ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος , του οποίου το πραγματικό όνομα είναι György Schwartz. Κατατάσσεται ως ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων – ο Σόρος είναι ένας μεγάλος αριστερός της παγκοσμιοποίησης με την μεγαλύτερη επιρροή ανά τον πλανήτη και το δημόσιο πρόσωπο της τραπεζικής δυναστείας της οικογένειας Ρότσιλντ. Ως ο μεγαλύτερος συνεισφέρων, ο Σόρος είναι ο κύριος υπεύθυνος για την τοποθέτηση του Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα στο Λευκό Οίκο το 2008 .

"Αν υπήρχε ποτέ ένας άνθρωπος που θα ταίριαζε με το στερεότυπο του εβραιο - σιωνιστή πλουτοκράτη Μπολσεβίκου συνωμότη στον κόσμο, αυτός είμαι εγώ", φέρεται να είπε ο Σόρος, στο Σύδνεϋ στο Morning Herald κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1997. Έλαβε ακόμη και το βραβείο του "παγκοσμιοποιητή της Χρονιάς" από το Διεθνές Συμβούλιο του Καναδά το 2010.

Τα δύο θεμέλια της αυτοκρατορίας του Σόρος βρίσκονται σε δύο γραφεία στο κέντρο του Μανχάταν. Το ένα είναι το Soros Fund Management LLC, το οποίο διαχειρίζεται τα funds 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία . Λίγα τετράγωνα μακριά είναι η έδρα του Σόρος "φιλανθρωπικό " δίκτυο, που λειτουργεί υπό την επωνυμία Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας ( ΠΔΚ ).

Ο Σόρος έχει βγάλει δισεκατομμύρια με χειρισμούς σε διάφορες χώρες. Έβγαλε το πρώτο του δισεκατομμύριο το 1992 ως ο άνθρωπος που έσπασε την Τράπεζα της Αγγλίας και στη συνέχεια πήγε για να λεηλατήσει τις οικονομίες της Ρωσίας, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης και άλλες.

Μεταξύ του 1979 και του 2011, ο Σόρος έδωσε επίσης πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια με την πρόφαση της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημόσιας υγείας και της εκπαίδευσης.

Αλλά παρά το ότι ο Σόρος καλλιεργεί προσεκτικά την εικόνα του Ρομπέν των Δασών, μπορεί μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερα ως «το άτομο που πώλησε τον κόσμο». Αυτοαποκαλούμενος ως φιλάνθρωπος, ο ρόλος του Σόρος είναι να ενισχύσει τον ιδεολογικό ασφυκτικό κλοιό της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, ενώ ο ίδιος πλουτίζει.

Με τη δική του παραδοχή, βοήθησε τα πραξικοπήματα στη Σλοβακία και την Κροατία και ήταν ο κύριος υποκινητής πίσω από τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία και έδωσε έναυσμα για την Επανάσταση των Ρόδων στη Γεωργία. Όταν ο Σόρος στοχεύει σε μια χώρα για την «αλλαγή καθεστώτος », αρχίζει με τη δημιουργία μιας σκιώδους κυβέρνησης έτοιμης να αναλάβει την εξουσία, όταν της δίνεται η ευκαιρία.

Όπως ο ίδιος έχει κάνει σε δεκάδες άλλες χώρες , ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες , ο Σόρος έχει ρίξει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στις ουκρανική μη - κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), δήθεν για να τους βοηθήσει στη μετατροπή της χώρας τους σε μια πιο " ανοιχτή "και" δημοκρατική " κοινωνία.

Μόνο μία από τις εταιρείες , το Διεθνές Ίδρυμα Αναγέννηση (IRF), έχει διοχετεύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε ουκρανικές ΜΚΟ, κοινοτικές ομάδες, ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς φορείς και εκδοτικούς οίκους το 1990-2010.

Μόνο το 2012, το Διεθνές Ίδρυμα Αναγέννηση διέθεσε 63 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο οργανισμό δότη σε μετρητά – στην πεινασμένη Ουκρανία, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση και την επιλογή όλης της αντιπολίτευσης σύμφωνα με το εγκεκριμένο «προοδευτικό» στρατόπεδο του Σόρος.

Ο ιστότοπος του Διεθνούς Ιδρύματος Αναγέννηση καθιστά σαφές ότι τα κεφάλαια του Σόρος στοχεύουν στην προώθηση της "εταιρικής σχέσης" της Ουκρανίας με την «ένταξή της» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Project Syndicate είναι ένα άλλο μέρος της εταιρείας του Σόρος, κυρίαρχο στην Ουκρανία, που έχει ένα δίκτυο περίπου από 500 εφημερίδες σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο με κυκλοφορία πάνω από 70 εκατομμύρια αντιτύπων, εκ των οποίων το μεγαλύτερο "συνδικάτο" των ανεξάρτητων σχολιαστών στον κόσμο.

Όμως, η μεγαλύτερη δύναμη του Σόρος είναι ότι είναι ηγετικό μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και κάθε άλλης οργάνωσης της παγκοσμιοποίησης, όπου ασκεί αποφασιστική δύναμη στην κατεύθυνση ολόκληρης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Ο Σόρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αξιοποίηση της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης της Ουκρανίας στη δεκαετία του 1990 για να φέρει τους εβραίους ολιγάρχες στην εξουσία, όπως στην Μπόρις Γιέλτσιν στη Ρωσία.

Ο Γιανουκόβιτς εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός το 2004, αλλά ο Σόρος ενορχήστρωσε μια δημόσια κατακραυγή που ονομάζεται «Πορτοκαλί Επανάσταση», η οποία, αντίθετα έφερε στην εξουσία τους πολιτικούς προ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βίκτορ Γιούσενκο και η Γιούλια Τιμοσένκο. Εξελέγη πρόεδρος και πάλι το 2010 μετά από μια αποφασιστική εκλογή.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2013 μόνο και μόνο επειδή ο Γιανούκοβιτς αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ , αλλά επέλεξε να ακολουθήσει μια γραμμή διάσωσης με ρωσικό δάνειο και με στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία.

Τροφοδοτούμενες από τα χρήματα του Σόρος και της πολιτικής του επιρροής, οι διαδηλώσεις στα τέλη του 2013 έγιναν πιο βίαιες και τελικά οδήγησαν στη φυγή του Γιανουκόβιτς στη Ρωσία στις 21 Φεβρουαρίου.

Από τότε , ο Σόρος και το Project Syndicate του έχουν πλημμυρίζουν τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης με προπαγάνδα κατά του Πούτιν, ενώ οι μαριονέτες του Ούγγρου Εβραίου σαν τον Ομπάμα, τον Τζον Κέρι , την Χίλαρι Κλίντον, τον Τζον Μακέιν και τα φερέφωνα του όπως το New York Times, το Washington Post και το CNN, επιμένουν ότι η Ουκρανία κάνει τις δικές της επιλογές ,αλλά η μόνη αποδεκτή επιλογή για αυτούς από την Ουκρανία είναι να επιλέξει την ΕΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Betshop Bonus

Callbet

Callbet